Piros Orr Rudolf torta

Recept szerzője:
Gaszrogabó

Hozzávalók

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, szilva)
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg pekándió
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • pillecukor
  • piros cukorgyöngy
  • perec / ropi
  • hurkapálca

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket és a pekándiót apróra vágjuk.

Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk. A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerrel, a reszelt narancshéjjal, majd a vajas keverékhez adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és végül az aszalt gyümölcsöket és pekándiót is.

A masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg a beleszúrt kés tisztán jön ki belőle.

Sütőrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetején lévő krémhez a krémsajtot, a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával együtt addig verjük, amíg habos és viszonylag kemény állagú lesz.

A díszítéshez a pillecukrokba belenyomunk egy-egy piros orrot, azaz cukor gyöngyöt és a kis szarvacskákat perecekből alakítjuk ki. Hurkapálcikákra tűzzük és a krémmel megkent tortába szurkáljuk őket.

Recept szerzője:
Gaszrogabó