Piros Orr rénszarvas fánk

Recept szerzője:
Szotyi Creations

Hozzávalók

Hozzávalók: 14-16 darabhoz

  • 250 g liszt
  • csipet só
  • 15 g friss élesztő
  • 40 g cukor
  • 120 ml tej
  • 30 g vaj
  • 1 tojás "M" méret
  • 200 g fehércsoki
  • piros drazsé
  • étcsoki vagy dekortoll a szemekhez
  • 50 g tejcsoki vagy étcsoki a szarvakhoz

Elkészítés: kb. 2 óra

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztős keveréket. Sima, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 2cm vastagra nyújtjuk. 5cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és további 30 percig hagyjuk kelni. Olajat forrósítunk, és oldalanként 1-1 perc alatt kisütjük a fánkokat, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szarvakhoz felolvasztjuk az ét vagy tejcsokit, uzsonnás zacskóba (vagy habzsákba) töltjük, a sarkát egészen vékonyan kivágjuk. Sütőpapírra megrajzoljuk a szarvakat és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A fehércsokit felolvasztjuk, és a kihűlt fánkokat két oldalról belemártjuk. Sütőpapírral bélelt tálra tesszük, és hűvös helyen hagyjuk állni egy kicsit, mielőtt a piros orrot rátennénk (így nem csúszik majd le) Ha a csoki teljesen megdermedt, a szemeket is megrajzoljuk. Végül késsel kis bevágásokat készítünk a fej tetején, és egy kis olvasztott csokival beragasztjuk a szarvakat is.

Már tálalhatjuk is!

Tipp: a fánkokat a díszítés előtt megtölthetjük csoki vagy vaníliapudinggal is

Recept szerzője:
Szotyi Creations