Piros Orr rénszarvas fánk
Szotyi Creations
Hozzávalók
Hozzávalók: 14-16 darabhoz
- 250 g liszt
- csipet só
- 15 g friss élesztő
- 40 g cukor
- 120 ml tej
- 30 g vaj
- 1 tojás "M" méret
- 200 g fehércsoki
- piros drazsé
- étcsoki vagy dekortoll a szemekhez
- 50 g tejcsoki vagy étcsoki a szarvakhoz
Elkészítés: kb. 2 óra
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztős keveréket. Sima, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 2cm vastagra nyújtjuk. 5cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és további 30 percig hagyjuk kelni. Olajat forrósítunk, és oldalanként 1-1 perc alatt kisütjük a fánkokat, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A szarvakhoz felolvasztjuk az ét vagy tejcsokit, uzsonnás zacskóba (vagy habzsákba) töltjük, a sarkát egészen vékonyan kivágjuk. Sütőpapírra megrajzoljuk a szarvakat és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A fehércsokit felolvasztjuk, és a kihűlt fánkokat két oldalról belemártjuk. Sütőpapírral bélelt tálra tesszük, és hűvös helyen hagyjuk állni egy kicsit, mielőtt a piros orrot rátennénk (így nem csúszik majd le) Ha a csoki teljesen megdermedt, a szemeket is megrajzoljuk. Végül késsel kis bevágásokat készítünk a fej tetején, és egy kis olvasztott csokival beragasztjuk a szarvakat is.
Már tálalhatjuk is!
Tipp: a fánkokat a díszítés előtt megtölthetjük csoki vagy vaníliapudinggal is
Recept szerzője:Szotyi Creations