Mókás Piros Orr linzer bohócok
Recept szerzője:
Süti MáMohr
Süti MáMohr
Hozzávalók
- 50 dkg félfogós búzaliszt
- 30 dkg hideg vaj
- 1 tojás (M-es méret)
- 6 ek porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 db narancs leve
- pici fahéj
- 1 kk vanília paszta
- kevés víz
- 300 g eper ízű jam
- cukor szemek
Elkészítés
A linzer hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézzel, vagy robotgép segítségével elkeverjük, először daraszerűre.
Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán pár milliméter vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. (Nem kell megkenni tojással, hiszen díszítjük.)
A linzereket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A szobahőmérsékletű linzereket megkenjük lekvárral, majd összeillesztjük őket és díszítjük.
Recept szerzője:
Mohr Míra A Süti MáMohr gasztroblog tulajdonosa és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Doktorandusza.