Mókás Piros Orr linzer bohócok

Recept szerzője:
Süti MáMohr

Hozzávalók

  • 50 dkg félfogós búzaliszt⁠
  • 30 dkg hideg vaj
  • 1 tojás (M-es méret)
  • 6 ek porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 db narancs leve⁠
  • pici fahéj
  • 1 kk vanília paszta
  • kevés víz
  • 300 g eper ízű jam
  • cukor szemek

Elkészítés

A linzer hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézzel, vagy robotgép segítségével elkeverjük, először daraszerűre.

Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

Lisztezett deszkán pár milliméter vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. (Nem kell megkenni tojással, hiszen díszítjük.)

A linzereket hagyjuk egy kicsit kihűlni.

A szobahőmérsékletű linzereket megkenjük lekvárral, majd összeillesztjük őket és díszítjük.

Recept szerzője:

Mohr Míra A Süti MáMohr gasztroblog tulajdonosa és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Doktorandusza.