Eperlekváros Piros Orr keksz

Recept szerzője:
Zizi Kalandjai

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz:

  • 240 g liszt
  • 110 g nádcukor
  • 85 g szobahőmérsékletű vaj (vagy vegán vaj)
  • 8 evőkanál tej (vagy rizstej)
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teaáskanál őrölt vanília
  • (házi)eperlekvár

Elkészítés

Tegyük egy tálba a lisztet, a sót és a vaníliát. Keverjük össze és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a nádcukorral. Adjuk ezt a vajas keveréket a lisztes keverékhez. Kezdjük el összedolgozni a tésztát, közben adagokban adjuk hozzá a rizstejet. Addig gyúrjuk, amíg fényes golyóvá összeáll a tészta.

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tésztából kb. fél evőkanálnyi darabokat lecsípünk és golyóvá formázzuk, majd a tepsire helyezzük. Addig járunk így el, amíg el nem fogy a tészta.

A tésztagolyók közepébe egy kis mélyedést nyomunk a mutatóujjunkkal. Ebbe a mélyedésbe adagoljuk kiskanállal az eperlekvárt.

Az előmelegített sütőben süssük a kekszeket kb. 18-25 percig, amíg a lekvár kicsit megkeményedik.

Dobozban, hűvös helyen tároljuk.

Recept szerzője:
Zizi Kalandjai