Eperlekváros Piros Orr keksz
Zizi Kalandjai
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz:
- 240 g liszt
- 110 g nádcukor
- 85 g szobahőmérsékletű vaj (vagy vegán vaj)
- 8 evőkanál tej (vagy rizstej)
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teaáskanál őrölt vanília
- (házi)eperlekvár
Elkészítés
Tegyük egy tálba a lisztet, a sót és a vaníliát. Keverjük össze és tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a nádcukorral. Adjuk ezt a vajas keveréket a lisztes keverékhez. Kezdjük el összedolgozni a tésztát, közben adagokban adjuk hozzá a rizstejet. Addig gyúrjuk, amíg fényes golyóvá összeáll a tészta.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztából kb. fél evőkanálnyi darabokat lecsípünk és golyóvá formázzuk, majd a tepsire helyezzük. Addig járunk így el, amíg el nem fogy a tészta.
A tésztagolyók közepébe egy kis mélyedést nyomunk a mutatóujjunkkal. Ebbe a mélyedésbe adagoljuk kiskanállal az eperlekvárt.
Az előmelegített sütőben süssük a kekszeket kb. 18-25 percig, amíg a lekvár kicsit megkeményedik.
Dobozban, hűvös helyen tároljuk.
Recept szerzője:Zizi Kalandjai