Piros Orr rénszarvas cupcake

Recept szerzője:
Iklódi Dóra

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 tojás
  • 150 g liszt (fele lehet teljes kiőrlésű)
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. citromlé
  • 60 g kókuszreszelék
  • 4 ek. tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db citrom leve
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 3 dl felvert habtejszín
  • Díszítéshez: piros marcipánmassza, cukorszemek, perec

Elkészítés

Először elkészítjük a muffin alapot. A vajat, cukorral, vaníliával, tojásokkal összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, tejfölt és a kókuszt, ezzel is elkeverjük. Muffinformába 2-2 ek. tésztát kanalazunk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét porcukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy tálban felverjük a tejszínt és ezt is hozzákeverjük a krémhez. Habzsákba töltjük.

Hagyjuk rácson kihűlni a muffin alapot, majd nyomjuk rá a habzsákból a krémet. Díszítsük a marcipánmasszából készített piros orral, cukorszemekkel és perec „szarvval”.

Recept szerzője:
Iklódi Dóra