Kókuszos Piros Orr keksz (cukormentes, teljes kiőrlésű)
Áfonya mámora
Hozzávalók
Hozzávalók 42 darabhoz:
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g hideg vaj
- 100 g kókuszreszelék
- 80 g cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 tojás
- késhegynyi vanília őrlemény
- kb. 80 g málna vagy egyéb savanykás, piros lekvár
- nyírfaporcukor a szóráshoz
Elkészítés
A vajat apró kockákra vágtam, a liszttel együtt késes aprítóba tettem és elmorzsoltam. Természetesen készíthetjük kézzel is. Egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a kókuszt, édesítőt, vaníliát, tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Zárható dobozban, fél órára hűtőbe tettem.
A sütőt 180 fokra melegítettem és előkészítettem egy sütőpapíros tepsit. A megdermedt tésztát 10g-os darabokra osztottam, golyókat formáztam és a tepsire sorakoztattam. Egy kb. 1cm átmérőjű nyéllel (nálam nokedliszaggató vége) mindegyik golyó közepét benyomtam. Sütőbe tettem és 12 perc alatt megsütöttem. A sütési idő irányadó, sütőfüggő.
Amikor a kekszek kihűltek, mindegyik közepébe lekvárt töltöttem és vékonyan meghintettem nyírfaporcukorral.
Tipp: Kókusz helyett tehettek bele más, finomra őrölt olajos magot is.
Recept szerzője:Áfonya mámora