Fahéjas linzer meggylekvárral (cukormentes)

Recept szerzője:
Mentesen édesebb

Hozzávalók

Teljes kiőrlésű liszttel, hozzáadott cukormentesen

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 45 g 1:4 édesítőszer
  • 1 cs (8 g) vaníliás eritrit
  • 1 púpos tk őrölt fahéj
  • 110 g vaj / margarin
  • 1 tojás
  • 50 g tejföl (vagy több, amennyit felvesz, hogy összeálljon a tészta)
  • kb. 200 g hozzáadott cukormentes meggylekvár
  • eritritpor

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit, a liszteket, sütőport, édesítőszereket, fahéjat elkeverjük és lemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.

Ezután hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.

A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezen aranybarnára sütjük őket, kb. 10-12 perc alatt 190 fokon. (A sütési idő és hőfok sütőfüggő lehet.)

Ha kihűltek a linzerek, összeragasztjuk őket a meggylekvárral és meghintjük őket porrá őrölt eritrittel.

Recept szerzője:
Mentesen édesebb