Fahéjas linzer meggylekvárral (cukormentes)
Recept szerzője:
Mentesen édesebb
Mentesen édesebb
Hozzávalók
Teljes kiőrlésű liszttel, hozzáadott cukormentesen
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 100 g finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 45 g 1:4 édesítőszer
- 1 cs (8 g) vaníliás eritrit
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 110 g vaj / margarin
- 1 tojás
- 50 g tejföl (vagy több, amennyit felvesz, hogy összeálljon a tészta)
- kb. 200 g hozzáadott cukormentes meggylekvár
- eritritpor
Elkészítés
A tészta száraz hozzávalóit, a liszteket, sütőport, édesítőszereket, fahéjat elkeverjük és lemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezen aranybarnára sütjük őket, kb. 10-12 perc alatt 190 fokon. (A sütési idő és hőfok sütőfüggő lehet.)
Ha kihűltek a linzerek, összeragasztjuk őket a meggylekvárral és meghintjük őket porrá őrölt eritrittel.
Recept szerzője:Mentesen édesebb