Azonnal puha mézeskalácsok
Recept szerzője:
Csiky Beatrix
Csiky Beatrix
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 100 g méz
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 1 csomag mézeskalácsfűszer
- 12 g sütőpor
- 1 kiskanálnyi holland kakaópor
- 1 citrom reszelt héja
- 36 g tojásfehérje
- 200 g porcukor
Elkészítés
A lisztet a tojással és a sóval összekeverjük egy tálban. A mézet, a vajat, a cukrot, a mézeskalácsfűszerrel, a sütőporral, a kakaóporral és a citromhéjjal a tűzhelyen addig melegítjük ameddig a vaj megolvad.
Ha kihűlt akkor mehet bele a lisztes tálba, az egészet összegyúrjuk és kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük jól becsomagolva.
A sütőt alul-felül 180 fokra állítjuk és kb. 8 perc alatt készre sütjük (vastagságon és forma méreten is múlik a sütési idő)
A tojásfehérjéből és a porcukorból cukormázat készítünk. A mázat 3 részre osztjuk, egyik részét kakaóval feketére, a másikat piros ételfestékkel pirosra festjük, a maradékot fehéren hagyjuk.
Nagyjából 50 db mézeskalács lesz a tésztából.
Recept szerzője:Csiky Beatrix