Azonnal puha mézeskalácsok

Recept szerzője:
Csiky Beatrix

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 100 g méz
  • 150 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 csomag mézeskalácsfűszer
  • 12 g sütőpor
  • 1 kiskanálnyi holland kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 36 g tojásfehérje
  • 200 g porcukor

Elkészítés

A lisztet a tojással és a sóval összekeverjük egy tálban. A mézet, a vajat,  a cukrot, a mézeskalácsfűszerrel, a sütőporral, a kakaóporral és a citromhéjjal a tűzhelyen addig melegítjük ameddig a vaj megolvad.

Ha kihűlt akkor mehet bele a lisztes tálba, az egészet összegyúrjuk és kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük jól becsomagolva.

A sütőt alul-felül 180 fokra állítjuk és kb. 8 perc alatt készre sütjük (vastagságon és forma méreten is múlik a sütési idő)

A tojásfehérjéből és a porcukorból cukormázat készítünk. A mázat 3 részre osztjuk, egyik részét kakaóval feketére, a másikat piros ételfestékkel pirosra festjük, a maradékot fehéren hagyjuk.

Nagyjából 50 db mézeskalács lesz a tésztából.

Recept szerzője:
Csiky Beatrix